Exclusive BDR care in Sarajevo!

Trajna šminka

Živimo u vijeku u kom je bitna pojava, izgled. Više nismo primorani da prihvatamo i da živimo sa malim asimetrijama ili nedostatcima. Uz najnovije napretke u medicini i estetici sada smo u mogućnosti da postignemo izgled kakav smo oduvijek željeli pri pogledu na same sebe u ogledalu. Vrlo je važno da obratimo pažnju i zaštitimo sebe jer profesionalci nisu baš svi koji to za sebe tvrde, mnogi su na osnovu dobrog imena firme ili tehnike učinili lošu uslugu klijentu jer nisu profesionalno obučeni ali ipak uspijevaju da zarade novac koristeći se prevarom i lošim radom.

Goldeneye je jedina firma koja vodi računa o svakom detalju, prvenstveno pazeći na higijenu koja se u salonima u Bosni i Hercegovini, na žalost, vrlo često zanemaruje… Na osnovu Goldeneye Permanent System-a, špansko ministarstvo zdravlja je pokrenulo ogromnu proceduru standardizovanja trajne šminke. Goldeneye Permanent System je sada referenca za pravilan rad u EU. Najbezbjedniji savjet za osobe koje žele da urade trajnu šminku na sebi je – pitajte pigmentistu koji Vam nudi uslugu da li ima Goldeneye certifikat, ukoliko je odgovor potvrdan, potpuno bezbrižno se prepustite i budite sigurni da Vam obrve neće postati zelene nakon godinu dana, niti usne ljubičaste niti će se ikada desiti da trajna šminka ne izblijedi nakon perioda koji Vam je obećan.

Šta je mikropigmentacija?

Mikropigmentacija je jedna od estetskih metoda namijenjena korigovanju, mijenjanju, uljjepšavanju i balansiranju na polutrajni način određenih nedostataka ili nepravilnosti na licu (usne, obrve, kapci…) ili tijelu (areole, ožiljci…) uz implantiranje (unošenje) pigmenta u dermis.

Koliko dugo mikropigmentacija ostaje u dobrom stanju?

U zavisnosti od tipa kože, tehnike, oblasti na kojoj se radi i pigmenata koji se koriste, rezultat može trajati od 6 do 18 mjeseci. Preporučljivo je obaviti pregled 12 meseci nakon tretmana kako bi se provjerilo stanje, odnosno izgled rada i odlučilo o eventualnim izmjenama, dodatcima ili novom radu.

Kako se eliminiše?

Imuni sistem organizma se stara za eliminisanje pigmenta iz kože. Ova eliminacija nije potpuno ujednačena u smislu količine i intenziteta boje. Ukoliko klijent ne želi da obnovi ili pojača prethodni rad, boja će sama izbledjeti malo po malo sve dok u potpunosti ne nestane. Ovaj proces, bez dodatne pomoći , prirodnim putem može trajati od 2 do 5 godina.

Da li može ugroziti moj izgled?

Tokom tretmanskih koraka se uzima u obzir više varijanti dizajna. U glavnom koraku, samom radu, se koristi dizajn koji je klijent izabrao i odobrio. Može se napraviti fotografija prije i nakon iscrtavanja probnog dizajna kao i prije i nakon samog tretmana. Fotografija sa probnim dizajnom koji je odobrio klijent i fotografija nakon rada treba da izgledaju isto.

 

Da li je mikropigmentacioni tretman bolan?

Ovo zavisi od nivoa osjetljivosti klijenta. Ovo je invazivni tretman u kom se pigment unosi u kožu. Bez obzira na sve, tretman je vrlo podnošljiv, a dokazano je da je neprijatnost mnogo manja nego što se unaprijed može zamisliti (predvidjeti).

Da li je očigledno?

Ne, mikropigmentacioni tretman je vrlo profinjen. U stvari, rezultat može izgledati onoliko prirodno koliko to želi klijent. Ukoliko klijent više voli tamne boje, rad će biti više primjetan.

Da li postoje neki rizici kod mikropigmentacionog tretmana?

Tokom prvog sastanka klijentu se postavljaju pitanja o eventualnim kontraindikovanim bolestima, ukoliko klijent nema ni jednu od tih bolesti nema ni rizika za bilo kakvu alergijsku reakciju i ukoliko klijent ispoštuje savjete za njegu i higijenu preij i poslije rada ne postoji rizik po zdravlje klijenta.

Da li zahtijeva specijalno održavanje?

Ne, mikropigmentacija ne zahtijeva posebno održavanje osim normalnog, svakodnevnog održavanja i higijene.

Mikropigmentacija, zašto?

20 razloga zasto da se odlucite za mikropigmentaciju

 

1. Jednostavno i praktično
Uštedite vrijeme potrebno za nanošenje šminke ujutru. Veoma je korisno za poslovne ljude (žene) koji iz profesionalnih razloga iz kuće moraju izaći dotjerani, sa savršenom šminkom na licu. Linije dizajnirane mikropigmentacionom tehnikom omogućuju savršeno, brzo i lako dodavanje šminke.
2. Bezbjednost

Za savršen izgled u svako doba, apsolutno bezbjedno po kožu.

3. Asistencija

Da se ne zavaravamo, ne posjedujemo svi vještinu profesionalnog nanošenja šminke. Uz mikropigmentaciju, možete postići savršeni izgled Vaših usana, obrva i očiju. Ukoliko želite, jedino što Vam preostaje je da dodate boju koju najviše volite.

4. Profesionalni uspjeh

Određene profesije zahtjevaju besprijekoran izgled u svako doba. Uz svjež i odmoran izgled lica lakše se postižu i profesionalni ciljevi.

5. Društvena pripadnost

Sigurnost u sebe I svoj izgled u prilikama kada se nalazite u društvu, na zabavi, poslovnim sastancima…Vam daje osjećaj samopouzdanja I smirenosti.

6. Takmičarski duh

Zar Vam ne bi prijalo da u svakom momentu znate da izgledate savršeno, bez obzira gdje se nalazite?

 

7. Zavođenje

Jedna od najzahvalnijih činjenica mikropigmentacije je to što ste u mogućnosti da u svakom momentu izgledate dotjerano, čak I u najintimnijim trenucima.

8. Povjerenje

Mikropigmentacija čuva tajnu unapređenja Vašeg izgleda bez mogućnosti da neko sazna za to.

9. Kompatibilnost

Možete biti na plaži, bazenu, školi, poslu, sauni… i izgledaćete savršeno u svakoj prilici bez neželjenog skidanja (razmazivanja) šminke

10. Nezavisnost
Starenje nije sinonim za “ne biti lijep”. Ukoliko se pojave znaci oko očiju, na obrvama, mikropigmentacija ih može vrlo vješto prikriti.
11. Samopouzdanje

Aerole, ožiljci, alopecia u obrvama i trepavicama, depigmentacije na usnama…, mikropigmentacija pomaže u prikrivanju ovih problema.

12. Eksperiment

Zar niste radoznali za istraživanje mogućnosti trajne šminke?

13. Obnova

Postoje momenti kada život zahtijeva diskretne i elegantne promjene.

14. Rejuvenacija

Pomoću mikropigmentacije, možemo vizuelno podići linije oka i usana, stvarajući takozvani “Lift Effect”.

15. Ponos

Zašto ne bi ste istakli prirodnu ljepotu Vaših usana, obrva i oka?

16. Sloboda

Imamo sve manje i manje vremena za sebe. Zbog toga je tretman koji Vas ne zarobljava i ne zahtijeva često tretiranje idealna opcija.

17. Promjenjivost

Boju, intenzitet i dizajn možte mijenjati kad god poželite primjenjujući tradicionalnu šminku. Takođe, osvježavanjem se uvijek može obnavljati i preuređivati i izgled.

18. Garancija

I sami će te se uvjeriti da je tretman mikropigmentacije efikasan I da ne predstavlja samo mit.

19. Trenutačnost

Pružićemo Vam zadovoljstvo da odmah nakon tretmana vidite rezultat.

20. Ekonomičnost

Štedi vrijeme s obzirom da se cijeli tretman sastoji iz dvije sesije. Štedi novac jer rezultati traju od jedne do dvije godine bez bilo kakvog rada u međuvremenu.

 

Coloressense – boje za osjetljivu kožu

Kvalitet ” Made in Europe” prema ResAP (2008) 1 rezoluciji o mikropigmentaciji znači bezbjednost na najvišem nivou, bez presedana. Prošli su dani neželjene promjene boje – ono što vidite je ono što dobijate!

Dramatično različite – umjetnički savršene!

 

… je intenzivno dubok crni ton. Sa ovom bojom ne radimo brzo i sa jakim pritiskom, bolje je raditi polako… Posebno je važno detaljno čišćenje između trepavica jer bi boja mogla da se osuši na trepavicama i da simulira stepen intenziteta iako boja još nije unešena u kožu. Tamo gde se 9.11 unese, tamo i ostaje. Boja se pretvara u ton poput blago plavo – tamno sivo/antracit. Nije se dogodio slučaj da se ova boja potpuno promjenila ili prešla u drugu grupu boja. Proces samozacjeljenja napreduje brzo.

Mješanje sa SS daje ton zelene masline

Mješanje sa WW daje hladno zeleni ton

Mješanje sa CC daje bogati crni i braon ton

…je prelijepa, neutralna, blaga i tamna boja, čokoladnog tona. Savršena za klijente koji ni po koju cijenu ne žele da imaju sive obrve i dodatno ne žele da se uzdrže od tamno crnih elemenata. Dlaka mora biti pigmentisana veoma polako primenom odmerenih poteza napred i nazad. Tokom procesa pigmentacije dlake će ostajati sa bogatom i ujednačenom bojom, sekundarna aplikacija skoro da nije ni potrebna. HC ne postaje crvena. Mešanje sa CC daje topao, umeren do tamno braon ton. Mešanje sa DT daje topao, umereno braon ton (sive ispravke). Mešanje sa OO daje veoma topao, tamno braon ton Mešanje sa SB daje tamni, pepeo blond tone

…je moderan tamno braon ton sa malom primjesom masline. Idealna boja za klijente koji žele braon ton bez crvenih elemenata ili žele da izjednače „ostatke“ crvenih elemenata u svojoj koži. EQ ne preuzima crvene ili plave elemente. Dlaka se mora pigmentisati veoma sporo odmjerenim pokretima naprijed i nazad. Ukoliko nakon ovog procesa dobijete dlake bogate i ujednačene boje, sekundarna aplikacija vjerovatno neće biti potrebna.

Mješanje sa CC daje blagi, neutralni tamno braon ton

Mješanje sa DT daje neutralni , umereno braon ton

Mješanje sa SS daje anti-crvenu korekciju, povećanje količine SS rezultira svetlijim tonovima (maslinasto braon)

…je topao, umjereno braon ton. Boja će postati riđe/braon ubrzo nakon pigmentacije usljed crvenila. Nakon što se proces samozacjeljenja završi, pretvoriti će se u veoma prijatnu braon boju, savršenu za žene koje su navikle na braon obrve i žele da izbjegnu sive elemente. Starija pigmentacija koja je postala blago siva se lako obnavlja i pretvara u lijepu umjerenu braon boju. CC se ne pretvara u crvenu boju. Mješanje sa SB daje meku , svetlo braon boju Mješanje sa WW daje neutralnu, svijetlo braon ili plavu (blonde) boju.

… duboka, tamna nijansa crvene. Dizajnirana za “Paloma Picaso” tip žene. Savršena za žene koje preferiraju jasnu crvenu boju karmina preko cijelih usana. Koristi se i bez mješanja i za dojanje novih nijansi, mješanjem sa drugim Coloressence bojama. BA daje bogatu crvenu boju višnje onoliko intenzivno ili suptilno koliko vi to želite.

Mješanjem sa AA se dobija živi ton boje jagode.

Mješanjem sa ST daje signalno crvenu boju.

Mješanjem sa NI se stvara efekat svježeg karmina sa hladnim podtonom.

 

…je prelijepa, neutralno hladna boja za usne. Ovaj ton je pogodan i za hladne i za tople prirodne usne. Naglašava vizuelni prikaz usana, ali suptilno. Coloressence boje usana bi se, generalno, trebale nanositi polako i ne previše duboko, u suprotnom će konture postati hladnije nego linija na koži. Coloressence zahtijeva blago frekventniju aplikaciju boje nego kremaste i boje u obliku paste s obzirom da se tečne boje brže apsorbuju.

Mješanje sa AA daje prelijep blagi ton kajsije

Mješanje sa TT daje intenzivan ton palisandra

Mješanje sa WW daje delikatan ton palisandra

 

… je braon/orange terracotta ton za žene koje cijene vidljivu konturu ili mat ton usana. Ukoliko želite da promjenite prirodno plavičaste usne u braon ton, nemojte tražiti dalje. TT je idealna konturna boja za tople boje sjaja za usne. Mješanje sa CC daje tamni ton braon čokolade

Mješanje sa AA daje braon/žuti ton

Mješanje sa VB daje intenzivan palisandar

 

…je simpatičan pepeljasto-blond ton. Činiće se vrlo toplim odmah nakon pigmentacije, ali će se pretvoriti u neutralni ton nakon što se završi proces samozacjeljenja. Idealna je boja za sve tipove plavih (blond) klijenata i klijenata koji traže delikatan rezultat. Dlačice se pigmentiraju veoma sporo uz odmjerene poteze napred-nazad. Ukoliko proces pigmentacije stvori dlačice bogatog izgleda i ujednačene boje, sekundarna aplikacija vjerovatno nije ni potrebna. Mješanje sa malim količinama EQ za dobijanje pepeljastog/blond tona

Mješanje sa WW daje ton kože

…ako tražite lijepu boju meda za svoje obrve, našli ste upravo to što ste tražili. Delikatni mamilla tonovi  se takođe mogu rekonstruisati. Odlična je za poboljšanje svijetlo sivih obrva. Mješanje sa EQ daje neutralni, umjereni do svijetlo braon ton Mješanje sa CC daje topao, svijetlo braon ton (sive ispravke) Mješanje sa WW daje boju kože

 

…je blago narandžasti ton, ćilibar. Idealan pigment za klijente koji preferiraju veoma tople boje, prirodnu konturu usana i boju usana. Dobro se slaže sa toplim bojama „sjaja za usne”, od breskve do koralne, kao i sa svim sjajevima naglašenim zlatnom bojom. Djeluje kao proljeće.

Mješanje sa TT da daje žuto braon ton

Mješanje sa malim količinama OO daje savršeni ton breskve sa orange elementima

Mješanje sa velikim količinama OO će Vam omogućiti da sačuvate bilo koju sivo ljubičastu konturu usana (anti violet lip)

…je prelijep coral-orange ton. Stvara glamurozni rezultat kao boja za usne i uravnotežuje prirodno plavičaste usne ili plavičaste detalje (nepravilnosti) oko usta. Primjenom OO kao mješavine, dodaćete topliji i mekši kvalitet tamno braon tonovima, sjajan kvalitet svim bojama za usne i crvenu nijansu svim bojama kože.

…je odlična žuta boja za „zlatne“ efekte primjenom 3D tehnika za obrve. Takođe je veoma važna komponenta za mješanje s drugim bojama. Sunny Simpsons daje elemenat maslinaste boje tamno braon tonovima, a zlatni element svetlijim tonovima.

Mješanje SS sa bijelom daje brilijantne naglašavajuće boje i tonove za korekcije ožiljaka od opekotina

…idealna samostalna boja za naglašavanje usana, naglašavanje kapaka i za bijeli kajal. Posvjetljuje tamne tonove na sive i plave (blond), pa sve do boje kože, a takođe dodaje i pastelni kvalitet svim bojama za usne.

…gdje francuski šarm sreće italijansku neupadljivost. “Želim da se moje usne primjećuju ali ne ističu” – Bingo!. KR odgovara ovom opisu 100%. Za dame koje žele diskretnu ali zavodljivu nijansu. Boja od hladne do neutralne, sa primjesom boje cigle i ružinog drveta. U prvih 15-20 minuta nakon rada izgleda suviše tamno. Taj efekat zatim nestaje i za njim ostaje blaga novoiscrtana linija konture. Predlažemo da se linija od početka iscrtava jasno i pravilno, kako naknadne korekcije ne bi morale biti rađene suviše duboko.

Mješanjem sa ST dobija se svjetlo crvena, boja soka mlade višnje.

Mješanjem sa VB dobija se srednje bordo boja

Mješanjem sa MB se dobija veoma blijeda boja za usne

PL je nijansa namijenjena klijentima koji žele da njihove usne izgledaju svježe našminkane iako ne “drečave”. Bez mješanja to je magnta-roza ton. Na koži PL je živa i izražena. Unešena pod kožu PL izgleda mnogo sjajnija. Mješanjem sa malim količinama drugih boja, postiže se minimalna promena roza boje.

Mješanjem pola-pola sa drugim bojama dobija se jasan pink podton. Odlično se kombinuje sa BA i NA za dobijanje roza-šljiva nijansi.

Mješanjem sa AA dobija se blistava, elegantna boja ružinog drveta

Mješanjem sa VB dobija se tamnija boja ružinog drveta, koja odlično pokriva

Pomješana sa malom količinom WW ili NI daje odličnu boju za ispravku kod braon konture usana

NA je diskretna, vjerna kopija prirodne boje vermiliona. Čini da usne budu jasno odjeljene od ostatka kože lica, bez izrazito naglašene konture usana. Potpuno prirodan izgled, bez efekta karmina ili sjaja za usne. Ovom bojom se postiže izgled dobro prokrvljenih, mladih usana. Savršena za klijente koji zahtjevaju jednostavnost bez kompromisa. Mješanjem sa BA dobija se bogati hladni ton jagode.

Mješanjem sa MB dobija se prirodna pastelna nijansa.

Mješanjem sa VB boja je malo intenzivnija ali i dalje prirodna i neupadljiva.

… nije tako divlja i neobuzdana boja, kako se čini dok je u špricu. Osvježavajuće elegantna ova boja čini da usne dobiju prirodni braonkasto-bež ton, izgledaju bujnije i mlađe. Klijenti koji koriste sjajeve za usne u pink i boji jagode će obožavati voćni sjaj ove boje. Kod prvog nanošenja klijenti će verovatno tražiti malo blaže nanošenje – slobodno budite hrabriji! Boja se nanosi LMPC iglama 5/7. Radite temeljno i polako i obratite pažnju da ne sjenčite suviše duboko. Boja neće ostati tako intenzivna i nije zadovoljavajuća za žene koje preferiraju crvene karmine.

Mješanjem sa VB dobija se blistavi ton jagode.

Mješanjem sa TT dobija se ton trešnjinog drveta.

Mješanjem sa NI se kombinuje svjež sjaj i delikatnu crvenu i dobija minimalstička roza.

Kao što i samo ime nagovještava ova nijansa je idealna za klijente koje žele praktično nevidljivu konturu usana. Boja u pakovanju izgleda intenzivna ali je u realnosti ona mnogo suptilnija. Nakon što se na njih nanese boja površina usana će izgleda kao blago zamazana, međutim kako se boja bude sušila, ljubičasti ton biće sve vidljiviji.I ova nijansa nema gotovo ništa zajedničko sa bojom koja će biti krajnji ishod. Krajnja boja je fantastična i nevjerovatno ističe usne. Neophodno je široko sjenčenje i najefektivni su mali i blagi prelazi. Uraditi prvo i drugo konturiranje sa 3 LMPC aplikatorom, a zatim sjenčenje 5 LMPC. NI je posebno elegantna kada se njome iscrtava blagi okvir gornje usne koja se boji kontrastnom WW ili MB bojom. Postiže se volumen usana bez korišćenja svjetlih boja.

Mješanjem sa VB se dobija sjajan, veoma prirodni ton ružinog drveta.

Mješanjem sa AA se dobija delikatan i nježan tone ružinog čaja.

Sa malo CC se dobija mat prirodni braonkasti ton nebojenih usana.

Mješanjem sa SB ili DT se dobija vrlo prirodni ton školjke.

MB odgovara praktično svim svjetlim tonovima kože i lako koriguje male nepravilnosti. Čak i izrazito tamne nepravilnosti mogu biti potpuno zakamuflirane nakon samo dva tretmana. Idealan je naglašavanje, iscrtavanjem oko usana i očiju ili za postizanje 3D efekta između dlačica obrva. Za efekat prekrivanja raditi polako i koristiti LMPC igle a za sjenčenje aplikatore 3 i 5. Dodatkom malo DT ili SB se dobija tamniji ton kože.

Mješanjem sa CC se dobija braonkasti ton školjke.

Mješanjem sa WW se dobija tonizrazito bledog tena.

… je pepeljasto-sivo bež, koja se u početku čini suviše zlatna ali kasnije postaje pepeljasta. Idealna za sijede klijente. Fine linije dlake moraju biti iscrtavane polako, pažljivim pokretima naprijed-nazad. GG je odlična za iscrtavanje linije donjeg kapka. Dodavanjem male količine SB postaje maslinasto bež. Sa WW daje srebrno sivu. Sa DT daje prirodnu bež nijansu.

… tamno siva boja za eyeliner, obve i PMS gdje je potrebna hladna boja za jasno iscrtavanje. Idealna za prirodno pepeljasto plave klijente i sijede klijente koji žele jasne rezultate. Fine linije je potrebno pigmentisati nježnim i sporim napred-nazad pokretima. Ukoliko želite da izbjegnete ponovnu aplikaciju, boju nanositi obilnije. Za pigmentaciju očiju boju unositi pliće. Sa SB daje maslinaste tonove. U kombinaciji sa malom količinom ST daje boju šljive pogodnu za eyeliner. Sa WW daje srebrno sivu.